Hur sätter man upp ett mailkonto i Outlook?

Hur sätter man upp ett mailkonto i Outlook

Beroende på vilken version av Outlook du har så ser det lite olika ut. Nedan har vi en detaljerad bild över Outlook 2007. Om du har tidigare version av Outlook så har du beskrivning hur du gör här.

Om du har Outlook Express s finns en beskrivning här.

Konto i Outlook 2007:

För att sätta upp ett mailkonto i Outlook så följer du instruktionerna som följer efter varje bild.Var noga med att kontrollera att du följer instruktionerna och inte missar någon detalj. Bilderna nedan har engelsk text medan instruktionerna är på svenska vilket gör instruktionerna möjliga att följa oavsett vilket språk man har installerat sin Outlook för.

Börja med att öppna Outlook.

Därefter så går du in på Verktyg -> Kontoinställningar.

Du får då upp nedanstående fönster:


Klicka på E-mail -> Nytt och då öppnar sig nedanstående fönster:

Kryssa i rutan längst ner Konfigurera serverinställningar eller ytterligare servertyper manuellt och klicka nästa. Du får då upp nästa bild:


Se till att Internet e-post är markerat och klicka nästa och du får upp denna bild:

Fyll i uppgifterna i rutorna. De har du fått skickat från Frobbit! separat.Kontotyp skall vara IMAP. Klicka på Fler instllningar och du får upp detta fönster:


Klicka på flikenUtgående server och kryssa sen i rutan den utgående servern (mail) kräver autenticering. Därefter klicka på fliken Avancerat:


Ändra Utgående server (mail) till 587. Klicka sedan på OK och därefter på Nästa och du kommer till ett fönster som säger att ditt konto är uppsatt. Där klickar du på slutför.

Klicka på OK och sen på ”Nästa” – Grattis ditt mailkonto är nu uppsatt i Outlook!

Eventuellt kommer nu upp ett litet fönster som frågar efter konto och password. Där ska du kontrollera användaruppgifterna med vad du fått separat av Frobbit! Om det inte stämmer skall du ändra till det som du fått separat av Frobbit!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.