Sverige .se

Sverige .se

.se är landstoppdomän för Sverige.

.se är en öppen toppdomän där både privatpersoner, företag och andra organisationer kan registrera direkt under .se.

Domänerna kan registreras utan namn servrar. När delegering till namn servrar sker är det krav på att det ska finnas två stycken. Om du använder Frobbit!´s namn servrar är de per default signerade med DNSSEC. Om du väljer att ha egna namnservrar kan du uppdatera DNSSEC via vårt webgränssnitt eller genom separat överenskommelse via API.

För att Frobbit! skall kunna hjälpa till med byte av innehavare krävs att Frobbit! också är Registrar. Vid byte av innehavare krävs att du skriver under en blankett. Den fås på begäran från Frobbit!

Vid byte av Registrar måste nuvarande innehavare lämna den sk auktoriseringskoden till Frobbit! Auktoriseringskoden fås från nuvarande Registrar.

I övrigt gäller att den som registrerar en .se-domän skall följa Registreringsvillkoren. De nuvarande villkoren gäller från den 30 september 2019.

Om du anser att någon registrerat ”ditt” domännamn kan du initiera en sk ATF (Alternativt TvistelsningsFörfarande). Frobbit! samarbetar med ledande advokater med god kännedom om domännamnsmarknaden om du behöver hjälp att göra en ATF-anmälan.

.se-domäner registrerad på månadsbasis 12-120 månader. Minimun 12 månader, maximalt 120 månader. Frobbit! tar emot beställningar för backorder (snapback) men lämnar inga garantier för att snapregistreringen lyckas.

Priser/månad:

.se ex moms ink moms
Nyregistrering/månad, min 12månader 16kr 20kr
Nyregistrering via snap 330kr 413kr
Nyregistrering via snap från 2021-01-01 345kr 431,25kr
Förnyelse/månad, min 12 månader 16kr 20kr
Byte av Registrar
Byte av Innehavare
Förnyelse om domänen förfallit
Registry Lock/år 200kr 250kr
Upplåsning Registry Lock/gång 100kr 125kr

För information om toppdomänen .se, vänligen kontakta vår Support

Ackrediterad .se-registrar

.